Woningontruiming

Wanneer iemand verhuisd naar een aanleunwoning of verzorgingshuis of wanneer iemand komt te overlijden, moet de oude woning worden leeggehaald. Dit is een ingrijpende klus, vooral emotioneel is dat moeilijk.
Zwennes Totaal Service kan u hierbij goed van dienst zijn. Nadat u alle persoonlijke en dierbare bezittingen uit huis heeft gehaald, zorgen wij dat de woning netjes en conform de eisen die gesteld zijn, wordt ontruimd en schoongemaakt. Wij nemen de verantwoordelijkheid van de woning op ons, zodat u zich kunt richten op belangrijke zaken die op dat moment uw aandacht vragen.

Onze werkzaamheden

 • Afvoeren van alle soorten inboedel
 • Storten van (overbodige) goederen en huisraad
 • Verwijderen van de vloerbedekking inclusief ondervloeren
 • Verwijderen van behang en overige muurbekleding
 • Verwijderen van raambekleding en rail-/ ophangsystemen
 • Verwijderen van de lampen en kroonsteentjes aanbrengen
 • Verrichten van herstelwerkzaamheden
 • Dichten van de gaatjes in wanden en plafonds
 • Opschonen van de voor- en achtertuin
 • Verhuizen van goederen of transporteren naar veilinghuizen
 • Diverse schoonmaakwerkzaamheden
 • Reinigen en desinfecteren van een verwaarloosde woning
 • Veegschoon opleveren van de woning

Reparatie- en onderhoudswerkzaamheden na de woningontruiming:

Zwennes Totaal Service werkt met veel zorgvuldigheid en efficiëntie aan alle noodzakelijke werkzaamheden. Verven, gaten dichten, kroonsteentjes aanbrengen, een drempel plaatsen, kapotte vensterbank vernieuwen of wellicht zijn er andere werkzaamheden noodzakelijk voor het in originele staat terugbrengen van de woning.

 

De oplevering van uw oude woning

Wij kunnen, als u dit wenst, aanwezig zijn bij de afspraken met de woningbouw. Zij zullen tijdens de voorinspectie de eisen stellen waaraan de woning moet voldoen bij oplevering aan de verhuurder. En naderhand volgt de eindinspectie waarbij de verhuurder controleert of aan alle gestelde eisen is voldaan. 

Om u alle zorgen uit handen te nemen, kunt u ervoor kiezen dat Zwennes Totaal Service de voor- en eindinspectie afhandelt met de woningbouw. U hoeft hier niet bij aanwezig te zijn!
Wij handelen de gesprekken af en sturen u naderhand de rapporten toe van goedkeuring.
De woning wordt volledig opgeleverd conform de eisen van de verhuurders.
Betreft het een koopwoning, dan leveren we de woning netjes en schoon op voor de verkoop.

 

Hergebruiken van uw oude meubels

Wanneer u besluit om afstand te willen doen van het meubilair, en deze nog is goede staat zijn, dan zorgt Zwennes Totaal Service ervoor dat deze weer een nieuw leven krijgen bij iemand die dat hard kan gebruiken. Vaak genoeg helpen wij senioren die door financiële omstandigheden weinig te besteden hebben. En wat is er mooier dan iemand blij maken, met uw oude meubels!

Reinigen, ontgeuren en desinfecteren

Voor ieders gezondheid is een schoon huis erg belangrijk. Soms kan iemand door omstandigheden zelf niet meer goed zijn of haar huis schoonhouden. Dit komt vaker voor naarmate mensen ouder worden en lichamelijke- en/of geestelijke gezondheidsklachten krijgen. Misschien is er weinig vangnet en sociale controle, waardoor men pas in een laat stadium door heeft dat iemand in een ongezonde omgeving woont. 
Hierdoor kan het voorkomen dat het huis na verloop van tijd ernstig vervuild raakt. Bacteriën en schimmels kunnen zich ophopen, waardoor er stankoverlast ontstaat. Maar ook kan er sprake zijn van ongedierte. Dit alles kan grote gezondheidsklachten veroorzaken.

Zwennes Totaal Service helpt u graag om uw huis grondig te reinigen, ontgeuren of te desinfecteren, zodat de woning weer leefbaar wordt en de woonomgeving gezond is!